KAKAOVÉ BÁBOVIČKY BEZ LEPKU

 

PŘÍPRAVA

suroviny postačí na 6 mini báboviček

Na těsto:

  • 180 g Rýžové hladké mouky Labeta

  •  2 lžíce holandského kakaa

  •  80 g cukru, 75 ml plnotučného mléka

  •  75 ml rostlinného oleje

  •  1 vejce

  •  1 lžička kypřicího prášku do pečiva bez lepku Labeta

  •  ¼ lžičky jedlé sody Labeta

  •  špetka xantanové gumy 

  • špetka vanilky

Na čokoládovou polevu:

  • 40 g 70% čokolády

  •  80 ml 33% smetany

  •  lžíce másla

Na ozdobu:

  • lyofilizované ovoce

  •  marmeláda

  • čokoládové ozdoby

 

POSTUP

Troubu předehřejeme na 160 °C a formičky na mini bábovky vymažeme olejem, aby se po upečení lépe vyklápěly (skvělým pomocníkem je olej ve spreji).

 V jedné míse smícháme všechny sypké suroviny na těsto a důkladně promícháme. V druhé míse vyšleháme vejce s cukrem do pěny. Do pěny poté zašleháme olej a postupně vmícháme také sypkou směs z první mísy a mléko. Spojíme v hladké těsto, které vlijeme do báboviček. 

Pečeme na 160 °C po dobu 18-20 minut. Před vyklopením otestujeme špejlí, zda jsou bábovky propečené. V hrnci ohřejeme smetanu a rozpustíme v ní čokoládu. Poté vmícháme máslo a necháme lehce zchladnout. 

Čokoládovou polevou polijeme bábovičky a dozdobíme.

Zdroj labeta.cz