KAKAOVÉ BÁBOVIČKY BEZ LEPKU
PŘÍPRAVA
suroviny postačí na 6 mini báboviček
Na těsto:
-
180 g Rýžové hladké mouky Labeta
-
2 lžíce holandského kakaa
-
80 g cukru, 75 ml plnotučného mléka
-
75 ml rostlinného oleje
-
1 vejce
-
1 lžička kypřicího prášku do pečiva bez lepku Labeta
-
¼ lžičky jedlé sody Labeta
-
špetka xantanové gumy
-
špetka vanilky
Na čokoládovou polevu:
-
40 g 70% čokolády
-
80 ml 33% smetany
-
lžíce másla
Na ozdobu:
-
lyofilizované ovoce
-
marmeláda
-
čokoládové ozdoby
POSTUP
Troubu předehřejeme na 160 °C a formičky na mini bábovky vymažeme olejem, aby se po upečení lépe vyklápěly (skvělým pomocníkem je olej ve spreji).
V jedné míse smícháme všechny sypké suroviny na těsto a důkladně promícháme. V druhé míse vyšleháme vejce s cukrem do pěny. Do pěny poté zašleháme olej a postupně vmícháme také sypkou směs z první mísy a mléko. Spojíme v hladké těsto, které vlijeme do báboviček.
Pečeme na 160 °C po dobu 18-20 minut. Před vyklopením otestujeme špejlí, zda jsou bábovky propečené. V hrnci ohřejeme smetanu a rozpustíme v ní čokoládu. Poté vmícháme máslo a necháme lehce zchladnout.
Čokoládovou polevou polijeme bábovičky a dozdobíme.
Zdroj labeta.cz