OŘÍŠKOVÉ MUFFINY

 

PŘÍPRAVA

140 g Jáhlové mouky hladké Labeta, 50 g lískových oříšků, 1 čajová lžička Kypřicího prášku do pečiva bez lepku Labeta, 1/2 lžičky Jedlé sody Labeta, 2 vejce, 90 g třtinového cukru, 60 g slunečnicového oleje, 3 lžíce citrónové šťávy

POSTUP
Lískové oříšky si nadrtíme na malé kousky. Troubu si předehřejeme na 200 °C. 

V jedné míse si smícháme mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, oříšky a špetku soli a pořádně promícháme. 

Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky. Bílky vyšleháme do sněhu a ke žloutkům přidáme olej, cukr a citrónovou šťávu. Směs se žloutky také vyšleháme a přidáme do ní postupně sypkou směs. Nakonec opatrně vmícháme ke zbytku těsta bílkový sníh. 

Naplníme muffinové košíčky a pečeme asi 20 minut. 

Vychladlé muffiny můžeme zdobit jogurtem, tvarohem nebo vyšlehanou smetanou a dozdobit oříšky.

Zdroj labeta.cz