Plněné zelné listy
PŘÍPRAVA
-
10 zelných listů
-
500 g mletého masa
-
100 g rýže
-
0.5 kg čerstvého zelí
-
1 konzerva rajských jablíček ve vlastní šťávě
-
2 vejce
-
1 velká cibule
POSTUP
Asi 10 listů omyjeme a povaříme ve velkém hrnci s horkou vodou. Listy vyndáme a vykrojíme tuhý střed. Polovinu menší hlávky zelí nakrájíme na tenké nudličky
Půlku nakrájené cibule osmahneme na tuku, až zesklovatí, přidáme zelí. Podlijeme vodou, přidáme rajčata, sůl a dusíme.
Mleté maso smícháme s rýží, druhou polovinou cibule, vejcem, solí a pepřem.
Polévkovou lžící odebíráme směs a klademe na zelné listy , hned balíme. Jestliže se rozevírají, pomůžeme si párátky. Naplněné zelné listy vložíme do omáčky ze zelí a rajčat.
Přilijeme trochu vody, aby maso bylo ponořené. Dusíme asi 30 minut. Vyjmeme, zbavíme párátek a omáčku podle vlastní chuti dochutíme a zahustíme.
Servíruje se s brambory nebo s rýží.
Foto: pixabay