Maso s houbovým přelivem

 

PŘÍPRAVA

  • 400 g masa vhodného na smažení nebo grilování - hovězí roštěnec, svíčková, kýta., vepřová krkovice, kotleta s kostí apod.

  • olej

  • pepř mletý

  • sůl

  • 150 g čerstvé žampiony nebo lesní houby, cca

  • 100 ml smetana ke šlehání

  • 1 cibule

  • kmín

  • pepř mletý, špetka tymiánu

 

POSTUP

Silnější vepřové plátky masa dobře opepříme, na okrajích nakrojíme, aby se nekroutily. Osolíme a 

osmažíme po obou stranách na rozpálené pánvi, dají se i grilovat. Do masa nepíchejte. Plátky uložíme v teple a necháme odpočívat.

Do výpeku nasypeme nasekanou cibulku, plátky hub a kmín a pepř, event. další bylinky.

 Po osmažení zalijeme žampiony smetanou a necháme vysmahnout na požadovanou hustotu. 

Přeliv můžeme dochutit pepřem nebo solí
 

Foto: pixabay

< Zpět