Maso s houbovým přelivem
PŘÍPRAVA
-
400 g masa vhodného na smažení nebo grilování - hovězí roštěnec, svíčková, kýta., vepřová krkovice, kotleta s kostí apod.
-
olej
-
pepř mletý
-
sůl
-
150 g čerstvé žampiony nebo lesní houby, cca
-
100 ml smetana ke šlehání
-
1 cibule
-
kmín
-
pepř mletý, špetka tymiánu
POSTUP
Silnější vepřové plátky masa dobře opepříme, na okrajích nakrojíme, aby se nekroutily. Osolíme a
osmažíme po obou stranách na rozpálené pánvi, dají se i grilovat. Do masa nepíchejte. Plátky uložíme v teple a necháme odpočívat.
Do výpeku nasypeme nasekanou cibulku, plátky hub a kmín a pepř, event. další bylinky.
Po osmažení zalijeme žampiony smetanou a necháme vysmahnout na požadovanou hustotu.
Přeliv můžeme dochutit pepřem nebo solí
Foto: pixabay