Sýrovo-houbová omáčka
PŘÍLOHA
-
2 kelímky smetany
-
200 ml mléko
-
10 dg strouhaného sýra
-
hříbky podle chuti (čerstvé nebo sušené, dají se použít i jiné houby
-
světlá jíška
-
sůl
-
pepř mletý
-
kmín drcený
POSTUP
Houby mírně osmahneme na lžíci oleje, posypeme kmínem a pepřem.
Do mléka přidáme smetanu, nastrouhaný sýr, rozkvedláme a za stálého míchání prohřejeme. Jakmile se začne vařit, vmícháme jíšku. Nesmí příliš zhoustnout, můžeme ředit mlékem.
Vmícháme houby a necháme jemně vařit asi 5 – 7 minut. Mícháme, aby se omáčka nepřipálila.
Omáčka se hodí k těstovinám, rýži, dá se podávat jako příloha k masu i bez něj.
Foto: pixabay