Sýrovo-houbová omáčka

PŘÍLOHA

  • 2 kelímky smetany

  • 200 ml mléko

  • 10 dg strouhaného sýra

  • hříbky podle chuti (čerstvé nebo sušené, dají se použít i jiné houby

  • světlá jíška

  • sůl

  • pepř mletý

  • kmín drcený

 

POSTUP

Houby mírně osmahneme na lžíci oleje, posypeme kmínem a pepřem.

Do mléka přidáme smetanu, nastrouhaný sýr, rozkvedláme a za stálého míchání prohřejeme. Jakmile se začne vařit, vmícháme jíšku. Nesmí příliš zhoustnout, můžeme ředit mlékem. 

Vmícháme houby a necháme jemně vařit asi 5 – 7 minut.  Mícháme, aby se omáčka nepřipálila. 

Omáčka se hodí k těstovinám, rýži, dá se podávat jako příloha k masu i bez něj. 

Foto: pixabay

<Zpět