Čekankové lodičky
-
400 g McCain Fri'Style
-
1 čekanka, 200 g čerstvého tvarohu
-
1 svazek čerstvých bylinek (petrželka, kerblík, meduňka atp.)
-
2 kusy filé z ančoviček
-
1 lžička hořčice
-
50 ml olivového oleje
-
12 hrášků na ozdobu
-
50 ml ajvaru (paprikového pyré)
-
1 lžička mletého kmínu (nejlépe římského)
-
sůl, pepř
-
červená paprika
POSTUP
Čekanku rozebereme na jednotlivé lístky. Bylinky omyjeme, osušíme a nadrobno nasekáme.
Ančovičkové filé nasekáme na stejně drobné kousky, spojíme s hořčicí, olivovým olejem a polovinou tvarohu.
Hmotu pomocí cukrářského sáčku nanášíme na listy čekanky. Ozdobíme hráškem.
Ajvar spojíme se zbylou částí tvarohu, dochutíme solí, pepřem a kmínem. Opět naneseme pomocí cukrářského sáčku na listy čekanky.
K dozdobení použijeme na proužky nakrájenou papriku. Jako přílohu použijeme hranolky McCain Fri'Style připravené podle pokynů na obalu.