Chřest se sýrem Gran Moravia
Ingredience:
-
1 svazek zeleného chřestu
-
100 g strouhaného sýru Gran Moravia nebo Tre Corti (z La Formaggeria Gran Moravia)
-
100 g italského špeku nakrájeného na tenké plátky
-
Extra panenský olivový olej na vytření pekáčku
Postup:
Tvrdé konce chřestu jemně oloupejte. Do hrnce s vroucí osolenou vodou vložte chřest a vařte asi 5 minut. Chřest musí zůstat křupavý.
Poté ho okamžitě zchlaďte v ledové vodě, tím si chřest zachová svěží zelenou barvu.
Olivovým olejem jemně vytřete pekáček. Každý stonek chřestu obalte v tyrolském špeku. Rozložte vedle sebe do pekáčku. Zasypte bohatě sýrem Gran Moravia, a nakonec zakápněte olivovým olejem.
Pečte v troubě na 180 °C do lehkého zezlátnutí sýra.
Podávejte s bagetkou
Foto: La Formaggeria Gran Moravia