Jarní rizoto
Ingredience:
-
½ kg vyloupaného čerstvého hrášku
-
svazek mrkve
-
svazek chřestu
-
1,5 l kuřecího vývaru
-
2 dcl bílého vína
-
500 g rýže arborio z La Formaggeria Gran Moravia
-
1 nadrobno nakrájená šalotka
-
extra panenský olivový olej
-
sůl a pepř dle chuti
-
100 g sýru Gran Moravia
- šťáva z 1 citronu
Příprava:
Zeleninu osolte a opepřete. Hrášek povařte krátce nad párou. Mrkev rozkrájejte na podélné plátky a vařte do poloměkka. Chřest oloupejte a uvařte nad párou. Zelenina musí zůstat křupavá.
V hrnci osmahněte na olivovém oleji šalotku a rýži. Po pár minutách přidejte sůl a pepř. Zalijte bílým vínem a nechte odpařit.
Postupně přilévejte vývar, ale vždy až se tekutina úplně vstřebá. Rizoto stále míchejte.
Asi za 20 minut bude rýže hotová. Sundejte z ohně, zakapejte citronovou šťávou a vmíchejte sýr.
Podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
Podávejte horké obložené zeleninou.
Foto La Formaggeria Gran Moravia