Jarní rizoto

 

Ingredience:

  • ½ kg vyloupaného čerstvého hrášku

  • svazek mrkve

  • svazek chřestu

  • 1,5 l kuřecího vývaru

  • 2 dcl bílého vína

  • 500 g rýže arborio z La Formaggeria Gran Moravia

  • 1 nadrobno nakrájená šalotka

  • extra panenský olivový olej

  • sůl a pepř dle chuti

  • 100 g sýru Gran Moravia

  • šťáva z 1 citronu


Příprava:

Zeleninu osolte a opepřete. Hrášek povařte krátce nad párou. Mrkev rozkrájejte na podélné plátky a vařte do poloměkka. Chřest oloupejte a uvařte nad párou. Zelenina musí zůstat křupavá. 

V hrnci osmahněte na olivovém oleji šalotku a rýži. Po pár minutách přidejte sůl a pepř. Zalijte bílým vínem a nechte odpařit.

Postupně přilévejte vývar, ale vždy až se tekutina úplně vstřebá. Rizoto stále míchejte. 

Asi za 20 minut bude rýže hotová. Sundejte z ohně, zakapejte citronovou šťávou a vmíchejte sýr. 

Podle potřeby dochuťte solí a pepřem. 

Podávejte horké obložené zeleninou. 

 

Foto  La Formaggeria Gran Moravia

< Zpět