Pečený chřest se šunkou a fontinou

 

 

Ingredience:

  • 1 kg chřestu

  • 2 plátky dušené šunky

  • 120 g sýru fontina La Formaggeria Gran Moravia

  • 2 vejce

  • 2 hrsti nastrouhaného sýru Tre Corti z La Formaggeria Gran Moravia

  • máslo

  • sůl


Příprava:

Chřest oloupejte a omyjte, odstraňte tvrdé konce. Povařte je 10 minut v osolené vodě nebo v páře, slijte e a rozložte do zapékací mísy vymazané máslem. 

Nakrájejte šunku a fontinu na proužky a rozložte je na chřest. V míse vyšlehejte vejce s nastrouhaným sýrem Tre Corti, špetkou soli a pepře a směs nalijte na chřest. 

Dejte péct do trouby rozehřáté na 180 stupňů asi na 15 minut, až se vejce zpevní a sýr rozpustí. 

 

Foto:  La Formaggeria Gran Moravia

< Zpět