Pečený chřest se šunkou a fontinou
Ingredience:
-
1 kg chřestu
-
2 plátky dušené šunky
-
120 g sýru fontina La Formaggeria Gran Moravia
-
2 vejce
-
2 hrsti nastrouhaného sýru Tre Corti z La Formaggeria Gran Moravia
-
máslo
-
sůl
Příprava:
Chřest oloupejte a omyjte, odstraňte tvrdé konce. Povařte je 10 minut v osolené vodě nebo v páře, slijte e a rozložte do zapékací mísy vymazané máslem.
Nakrájejte šunku a fontinu na proužky a rozložte je na chřest. V míse vyšlehejte vejce s nastrouhaným sýrem Tre Corti, špetkou soli a pepře a směs nalijte na chřest.
Dejte péct do trouby rozehřáté na 180 stupňů asi na 15 minut, až se vejce zpevní a sýr rozpustí.
Foto: La Formaggeria Gran Moravia