Čočková polévka

 

PŘÍPRAVA

  • 250 g čočky 
  • 1 l vody (nebo vývaru) 
  • 60 g slaniny 
  • 60 g hladké mouky (3 polévkové lžíce) 
  • 1 větší cibule 
  • 1 stroužek česneku 
  • 2 g sladidla Irbis Sukralóza 
  • 1 kostka masového bujónu 
  • 2 kávové lžičky octa 
  • sůl
 
 

POSTUP

Čočku přebereme, propláchneme studenou vodou a nejlépe na cca 8 hodin namočíme. 

Poté uvedeme do varu s 3/4 vody, se sladidlem Irbis Sukralóza a kostkou bujónu (nemáme-li vývar). Vaříme až je čočka měkká. 

Slaninu nakrájíme na kostičky a na mírném ohni vysmažíme. Přidáme nakrájenou cibuli i česnek a zlehka osmahneme. Zaprášíme moukou a vše dosmažíme do světle hnědé barvy. 

Zalijeme zbylou studenou vodou, promícháme a směs vlijeme do uvařené čočky. 

Nakonec ještě povaříme na mírném ohni cca 2 minuty a podle vlastní chuti dochutíme solí, sladidlem Irbis Sukralóza a octem.

 

Zdroj: Vitar, www.nasevitaminy.cz

< Zpět