Linecké cukroví

 

PŘÍPRAVA

  • 450 g pšeničné hladké mouky 
  • 50 g Irbis stévie 
  • 300 g tuku (Hera, máslo, 80% margarín) 
  • 2 vejce 
  • kůra z půlky chemicky neošetřeného citronu

 

POSTUP

Na vále zpracujeme všechny suroviny na stejnorodé polotuhé těsto. Zabalíme do potravinářské folie a necháme v chladu do druhého dne rozležet. 

Poté rozválíme na vále na tloušťku těsta cca 5 mm, vykrajujeme tvořítky zvolené tvary a ty ukládáme na čisté plechy vyložené pečícím papírem. 

Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 180 °C a po vyhladnutí plníme zvolenou náplní, např. rybízovým nebo meruňkovým džemem bez cukru.

Zdroj: Vitar, www.nasevitaminy.cz

 

< Zpět