Marináda na drůběží (telecí) maso
PŘÍPRAVA
- 2 polévkové lžíce oleje (nejlépe olivového)
- 3 polévkové lžíce pasírovaných rajčat
- 1 lžička Irbis stévie
- 3 stroužky česneku
- 1 polévková lžíce octa
- 1 polévková lžíce kremžské hořčice
- 1 polévková lžíce worcestru
- 1 cibule
- 150 ml piva
- 1/2 kávové lžičky soli
POSTUP
Česnek oloupeme a utřeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Do mísy přidáme ostatní uvedené suroviny a vše důkladně promícháme.
Do hotové marinády vkládáme zvolené maso, např. vykostěná kuřecí stehna, silnější plátky telecí kýty apod.
Přikryjeme fólií a necháme 1 den v chladu odležet.
Zdroj: Vitar, www.nasevitaminy.cz