Rajská omáčka
PŘÍPRAVA
- 400 g oloupaných rajčat
- 1 g sladidla Irbis Sukralóza
- 1 střední cibule • 50 g stolního oleje
- 50 g hladké mouky • 1 kostka bujónu
- 3–4 bobkové listy • 5 hřebíčků
- 10 kuliček černého pepře
- 6 kuliček nového koření
- 1celá skořice
- 400 ml vody •
- 2 plátky chemicky neošetřeného citronu
- sůl
POSTUP
Koření a kostku bujónu spolu s citronem zalijeme 3/4 vody z celkového množství a na mírném ohni vaříme cca 20 minut.
Poté přecedíme, přidáme upravená rajčata a vše rozmixujeme nebo propasírujeme.
Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme mouku a za stálého míchání připravíme světlou jíšku.
Jíšku zalijeme zbylou 1/4 chladné vody (nebo vývaru), rozmícháme a přidáme do rajské směsi.
Vše na mírném ohni povaříme cca 2 minuty. Dochutíme solí a sladidlem Irbis Sukralóza, případně dozdobíme bazalkou.
Zdroj: Vitar, www.nasevitaminy.cz