Rebarborový závin
PŘÍPRAVA
- 1 balíček listového těsta
- 200 g rebarbory
- 70 g sladidla Irbis Sukralóza
- 4–5 polévkových lžic strouhanky
- mletá skořice
- 1 vejce
- vanilkový lusk
POSTUP
Rebarboru omyjeme a oloupeme pevná vlákna.Nakrájíme na cca 1 cm dlouhé kousky a posypeme sladidlem Irbis.
Přidáme skořici, strouhanku a vše dobře promícháme.
Listové těsto rozválíme na tloušťku cca 5 mm. Doprostřed dáme rebarborovou náplň a přeložíme přes sebe protilehlé části.
Takto připravený závin položíme na čistý plech a potřeme rozšlehaným vejcem.
Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při teplotě 220 °C do zlatavé barvy. Po vychladnutí posypeme sladidlem Irbis Sukralóza s vanilkou.
Náš TIP:
Vyrobte si domácí vanilkový „cukr”! Do sklenice vsypte sladidlo Irbis Sukralóza, přidejte vanilkový lusk, dobře uzavřete a nechejte několik dní odležet.
Zdroj: Vitar,www. nasevitaminy.cz