Rebarborový závin

 

PŘÍPRAVA

  • 1 balíček listového těsta 
  • 200 g rebarbory 
  • 70 g sladidla Irbis Sukralóza 
  • 4–5 polévkových lžic strouhanky 
  • mletá skořice 
  • 1 vejce 
  • vanilkový lusk
 
POSTUP
 

Rebarboru omyjeme a oloupeme pevná vlákna.Nakrájíme na cca 1 cm dlouhé kousky a posypeme sladidlem Irbis. 

Přidáme skořici, strouhanku a vše dobře promícháme. 

Listové těsto rozválíme na tloušťku cca 5 mm. Doprostřed dáme rebarborovou náplň a přeložíme přes sebe protilehlé části. 

Takto připravený závin položíme na čistý plech a potřeme rozšlehaným vejcem. 

Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při teplotě 220 °C do zlatavé barvy. Po vychladnutí posypeme sladidlem Irbis Sukralóza s vanilkou.

 

Náš TIP: 

Vyrobte si domácí vanilkový „cukr”! Do sklenice vsypte sladidlo Irbis Sukralóza, přidejte vanilkový lusk, dobře uzavřete a nechejte několik dní odležet.

 
Zdroj: Vitar,www. nasevitaminy.cz
 

>Zpět