Domácí pizza s dýní, modrým sýrem a ořechy
Na 2 pizzy potřebujete:
Na těsto:
-
500 g hladké mouky
-
1 kostku čerstvého droždí
-
250 ml vlažné vody
-
1 lžíci krupicového cukru
-
1 lžíce olivového oleje
-
špetku soli
Na toping:
-
½ dýně hokaido
-
hrst vlašských ořechů
-
500 ml kečupu Otma
-
2 lžíce bazalkového pesta
-
sýr s modrou plísní (Gorgonzola)
-
200 g strouhaného sýra cheddar
-
sůl, pepř
Postup
Droždí s cukrem rozmíchejte ve 100 ml vody a vlijte do mouky vysypané na vál. Postupně zapracujte s moukou, když se voda vstřebá, přilijte zbývající vodu i olej a pokračujte v hnětení. Potřebujete asi 10 minut dokud nebude těsto pěkně pružné. Pak nechejte alespoň 20 minut kynout při pokojové teplotě, musí zdvojnásobit objem. Z vykynutého těsta vytvořte libovolný tvar a přesuňte na plech vyložený pečícím papírem.
Dýni nakrájejte na tenčí měsíčky a 10 minut ji povařte ve vroucí vodě. Troubu si předehřejte na 250 °C. Kečup smíchejte v misce s pepřem a pestem. Plát hojně potřete kečupovou směsí, posypte strouhaným sýrem a poklaďte dýní, ořechy a rukama rozdrolte i sýr s modrou plísní. Pečte asi 10 minut, dokud nebudou okraje nazlátlé. Poté můžete i dle chuti jemně pokapat medem.
Zdroj: Otma