Dýňová buchta

 

PŘÍPRAVA

  • 2,5 hrnku polohrubé mouky

  • 3 vejce

  • 2 lžíce medu

  • 1 lžička mleté skořice

  • 1 hrnek mletých ořechů

  • 1 hrnek mléka

  • 1 hrnek krupicového cukru

  • 1 ks

  • 2 hrnky dýně

  • 1,5 balíčku prášku do pečiva

  • 18 dg másla, hery nebo 1 hrnek oleje

  • kandované ovoce nebo pomerančová kůra

 

Na ozdobení

  • meruňková marmeláda

  • hrst lupínků mandlí nebo mleté vlašské ořechy

 

Na ozdobení

  •       meruňková marmelád
  •       hrst lupínků mandlí nebo mleté vlašské ořechy

 

POSTUP

  1. Žlutomasou vyzrálou dýni nastrouhejte na jemném struhadle. Ořechy rychle rozmixujte na hrubší kousky.

  2. Vejce s tukem ušlehejte do pěny a postupně do nádoby přidávejte ostatní suroviny. Dýňové těsto nalijte na plech vyložený pečícím papírem, rovnoměrně rozetřete pečte v troubě předehřáté na 175 °C. Buchtu z dýně pečte asi 25 minut.

  3. Vychladlou buchtu z dýně potřeme nahřátou meruňkovou marmeládou a posypeme plátky mandlí nebo hrstí mletých vlašských ořechů.

Foto: pixabay

< Zpět