Dýňová buchta
PŘÍPRAVA
-
2,5 hrnku polohrubé mouky
-
3 vejce
-
2 lžíce medu
-
1 lžička mleté skořice
-
1 hrnek mletých ořechů
-
1 hrnek mléka
-
1 hrnek krupicového cukru
-
1 ks
-
2 hrnky dýně
-
1,5 balíčku prášku do pečiva
-
18 dg másla, hery nebo 1 hrnek oleje
-
kandované ovoce nebo pomerančová kůra
Na ozdobení
-
meruňková marmeláda
-
hrst lupínků mandlí nebo mleté vlašské ořechy
Na ozdobení
- meruňková marmelád
- hrst lupínků mandlí nebo mleté vlašské ořechy
POSTUP
-
Žlutomasou vyzrálou dýni nastrouhejte na jemném struhadle. Ořechy rychle rozmixujte na hrubší kousky.
-
Vejce s tukem ušlehejte do pěny a postupně do nádoby přidávejte ostatní suroviny. Dýňové těsto nalijte na plech vyložený pečícím papírem, rovnoměrně rozetřete pečte v troubě předehřáté na 175 °C. Buchtu z dýně pečte asi 25 minut.
-
Vychladlou buchtu z dýně potřeme nahřátou meruňkovou marmeládou a posypeme plátky mandlí nebo hrstí mletých vlašských ořechů.
Foto: pixabay