Džem z pečené dýně s muškátovým oříškem
PŘÍPRAVA
-
1 kg upečené dýně
-
šťáva z 1 citronu
-
kůra z 1 citronu
-
2 g muškátového oříšku
-
Želírovací cukr 2:1 Labeta
POSTUP
-
Dýni oloupeme, zbavíme jadérek a pokrájíme na menší kousky. Pečeme v troubě na pečicím papíru do zlatova (v horkovzdušné troubě na 170° C, v elektrické na 180° C).
-
Upečenou dýni rozmixujeme, přidáme najemno nastrouhanou citronovou kůru, citronovou šťávu, muškátový oříšek, Želírovací cukr 2:1 Labeta a vše důkladně promícháme. Směs za stálého míchaní přivedeme k varu. Vaříme 3-5 minut.
-
Hotovým džemem plníme čisté sklenice, zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme při pokojové teplotě zchladnout.
Foto: Labeta