Dýňové muffiny

 

PŘÍPRAVA

  • 1 a 3/4 hrnku polohrubé mouky
  • 3/4 hrnku cukru
  • 1 lžíce prášku do pečiva
  • 1/4 lžičky soli
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1/2 lžičky muškátového oříšku
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru
  • 1/4 lžičky mletého nového koření
  • trochu mletého hřebíčku
  • 1 hrnek uvařené a rozmixované dýně
  • 1/2 hrnku mléka
  • 1/2 hrnku oleje
  • 1 hrnek nahrubo nasekaných vlašských ořechů

 

POSTUP

  1. Smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva, sůl a koření. Dobře promíchejte. V oddělené míse promíchejte dýňovou hmotu, mléko a olej. Obsah obou mís spojte a přidejte nadrcené nebo namleté ořechy .

  2. Formu na muffiny lehce vymažte tukem nebo vyložte papírovými košíčky, naplňte hmotou a pečte asi dvacet minut. Muffiny by měly naběhnout.

  3. Muffiny nechte zchladnout ve formě, pak přeneste na tác a nechte zcela vychladnout.

           Foto : pixabay
 
         < Zpět