Zapečená dýně se salátem
Zdroj: www.taste.com.au
Příprava
-
½ půlka střední dýně, nakrájená na plátky, lehce předpečená v troubě
-
100 g ricoty
-
2 uvařené brambory
-
1 menší červená cibule nakrájená na jemné nudličky
-
100g fety nakrájené na kostičky
-
20 dg strouhaného tvrdého sýra vhodného na zapékání
-
8 vajec
-
1 zakysaná smetana
-
2 hrstky rukoly nebo špenátových listů
Salát
-
100 g zelených salátových listů (mohou být různé druhy )
-
250 g cherry rajčátek
-
1 okurka nakrájená na tenké plátky
-
2-3 lžíce balzamica
Postup
Troubu předehřejte na 160°C. Připravte si formu o průměru cca 25 cm, vyložte ji navlhčeným pečícím papírem, který pokapete olejem.
Do formy střídavě navrstvěte lehce předpečenou osolenou dýni, 2 vařené brambory nakrájené na plátky, fetu, ricotu, nakrájenou cibuli. Vše zasypte nastrouhaným sýrem. Ušlehejte vejce se smetanou ve větší nádobě, přidejte sůl a pepř a hrst nadrobno natrhaných rukolových listů. Hmotou zalijte základ ve formě. Pečte zvolna, cca 55 minut.
Salát: Smíchejte salátovou listovou směs, přepůlená rajčátka a jemně nakrájenou nebo nastrouhanou okurku na kolečka. Přidejte dresing a nechte chvilku odstát.
Opatrně nakrájejte zapečenou dýni na porce a servírujte se salátem.