Dýňová polévka s chilli a dýňovým olejem
PŘÍPRAVA
- 800 g dýně
- 2 lžíce másla
- 1 cibule
- 6 stroužků česneku
- 1 lžíce kari koření
- 1 lžička cukru
- ½ zeleninového vývaru nebo kuřecího vývaru z kostky
- 2 dl smetany
- sůl, mletý pepř
- 1 čerstvá chilli paprička, jemně pokrájená
- 2 lžíce dýňového oleje na zakapání
POSTUP
- Na másle osmahněte cibuli a česnek, přidejte dýni a orestujte. Pak přidejte koření a zalijte vývarem. Vařte asi 15 - 20 minut.
- Rozmixujte tyčovým mixerem. Osolte, ochuťte kořením a nechte provařit. Vmíchejte smetanu a již jen prohřejte.
- Podávejte s nasekanou feferonkou, zakápnutou dýňovým olejem.
Foto : pixabay