Domácí gnocchi s rychlou houbovou omáčkou

 
 
PŘÍPRAVA
  • Na gnocchi:

  • 5 velkých brambor

  • 1 vejce

  • hladká mouka podle potřeby

  • špetka soli

  • Na omáčku:

  • 300 g hub (žampiony, hříbky)

  • 1 kalíšek smetany ke šlehání

  • 120 ml zeleninového vývaru připraveného z Knorr bohatý bujón zeleninový

  • 1 malá cibule

  • stroužek česneku

  • hrst strouhaného parmezánu

  • 3 lžíce olivového oleje

  • špetka soli

  • čerstvě mletý pepř

POSTUP

Brambory uvařte  ve slupce a ještě vlažné oloupejte.  Nastrouhejte do mísy nebo na vál. Doprostřed vyklepněte vejce, osolte a postupně přisypávejte hladkou mouku. Vytvořte těsto, které se nebude lepit, ale nebude ani moc husté. Z těsta vytvořte válečky o průměru asi 3 cm a nakrájejte z nich noky přibližně 3-4 cm dlouhé, které dotvarujte  vidličkou (zmáčkneme). Vařte je v osolené vodě zhruba 2 minuty (jakmile vyplavou na povrch, jsou vařené).

Mezitím si připravte  omáčku. Rozpalte si hlubší pánev, ve které opečte pokrájenou cibulku a česnek na olivovém oleji do sklovata. Přidejte  pokrájené houby, které zhruba 2-3 minuty restujte. Zalijte připraveným zeleninovým vývarem a smetanou. Osolte, opepřete a vařte  zhruba 10 minut, až omáčka zhoustne. Do omáčky přidejte  připravené gnocchi a nechte  chviličku prohřát. Podávejte  posypané parmezánem.