Hříbkové risotto
-
40 g rostlinného tuku Flora Gold
-
1 lžíce olivového oleje
-
1 menší cibule
-
80 g rýže carnaroli
-
50 ml bílého vína
-
25 g sýr Gran Moravia
-
sůl
-
1 l zeleninového vývaru dle potřeby
-
20 g čerstvých ale i sušených houb
-
malá hrst nasekané plocholisté petrželové natě
Sušené houby před přípravou namočte na 30 minut do vody.
V hrnci rozpusťte rostlinný tuk Flora Gold s olivovým olejem a zpěňte na mírném ohni na drobno nakrájenou cibuli. Přisypejte rýži a dobře promíchejte. Podlijte trochou zeleninového vývaru, přidejte houby a víno.
Pomalu vařte a stále míchejte, aby se rizotto nepřipálilo a rovnoměrně se provařovalo. Jakmile rýže vsákne většinu vývaru, mírně podlijte vývarem znovu a takto několikrát opakujte. Rýži vaříme na skus a v krémové konsistenci.
Nakonec rizotto zjemněte Florou Gold, posypejte nastrouhaným sýrem Gran Moravia a promíchejte. Osolte. Hotové rizotto ozdobte nasekanou petrželovou natí.
Zdroj a foto: www.receptynakazdyden.cz