Jehněčí závitky plněné špenátem s hříbkovou omáčkou

 
PŘÍPRAVA
 

1 kg jehněčí kýty

100g anglické slaniny

150g cibule

200g čerstvých hub (nebo 100g sušených)

150g mraženého nebo listového špenátu

2 vaničky Knorr bohaté šťávy na světlá masa

300ml bílého vína

2 lžíce oleje

Knorr světlá jíška

sůl, pepř

POSTUP

Jehněčí kýtu nakrájejte na plátky, naklepejte, osolte, opepřete. Poklaďte plátky anglické slaniny a podušeným a ochuceným špenátem.

Zamotejte, k zajištění  použijte nit nebo párátka. Opečte  pomalu po všech stranách do zlatova a vyndejte  z pánve.

Do výpeku přidejte cibulku, česnek, nechte zesklovatět, přisypejte  nakrájené houby a restováním je zbavte  vody. Nakonec podlijte bílým vínem a trochou vody. V horkém základu, nikoli však vřelém, rozpusťte  2 vaničky bohaté šťávy. Dá  se zahustit jíškou. Vhodnou přílohou je knedlík, případně rýže.