Jehněčí závitky plněné špenátem s hříbkovou omáčkou
1 kg jehněčí kýty
100g anglické slaniny
150g cibule
200g čerstvých hub (nebo 100g sušených)
150g mraženého nebo listového špenátu
2 vaničky Knorr bohaté šťávy na světlá masa
300ml bílého vína
2 lžíce oleje
Knorr světlá jíška
sůl, pepř
POSTUP
Jehněčí kýtu nakrájejte na plátky, naklepejte, osolte, opepřete. Poklaďte plátky anglické slaniny a podušeným a ochuceným špenátem.
Zamotejte, k zajištění použijte nit nebo párátka. Opečte pomalu po všech stranách do zlatova a vyndejte z pánve.
Do výpeku přidejte cibulku, česnek, nechte zesklovatět, přisypejte nakrájené houby a restováním je zbavte vody. Nakonec podlijte bílým vínem a trochou vody. V horkém základu, nikoli však vřelém, rozpusťte 2 vaničky bohaté šťávy. Dá se zahustit jíškou. Vhodnou přílohou je knedlík, případně rýže.
Zdroj a foto: www.receptynakazdyden.cz