Vepřový bůček nadívaný hříbkovou nádivkou
PŘÍPRAVA
-
1 kg vepřový bok vykostěný bez kůže
-
50g sádla
-
3 cibule
-
200g hřibů
-
3 stroužky česneku
-
kmín, petrželka,máslo
-
30g šalotky
-
1 vejce
-
1 červená paprika
-
2 vaničky Knorr Bohatá šťáva na tmavá masa
POSTUP
Do okořeněného bůčku vyřízněte kapsu, osolte a opepřete.
Směs k plnění:
Na másle orestujte šalotku, kmín, česnek, přidejte nakrájenou papriku na malé kostky, sekanou petrželku, hříbky a ke konci restování i vejce.
Promíchané naplňte do bůčku. Zašpendlete jehlicí, aby náplň nevytekla. Na sádle orestujte cibulku a bůček pečte pomalu za občasného podlévání do měkka.
Měkký bůček vyndejte , do pekáčku přilijte vodu a rozmíchejte šťávu, kterou lehce povařte.Bůček se krájí na tenké plátky a podává s vařeným bramborem.
Zdroj a foto: www.receptynakazdyden.cz