Gilovaná zelenina s dipem z majonézy
300 g žampionů
2 kusy středně velké červené kapie
1 lilek
1/2 brokolice
1/2 svazku zeleného chřestu
6 lžic majonézy Hellmann’s
1 bíly jogurt
4 stroužky česneku
špetka soli
dle chuti čerstvě mletý pepř
6 lžic olivového oleje
POSTUP
Lilek nakrájejte na kolečka, osolte a nechte 15 minut tzv. vypotit. Pak jej otřete papírovou utěrkou.Mezitím si uvařte vodu se špetkou soli, brokolici rozdělte na jednotlivé růžičky a zhruba 4 minuty povařte. Pak ji vyndejte do mísy s ledovou vodou s troškou ledu a nechte 30 vteřin zchladnout. Vyndejte ji a nechte okapat.
Papriku nakrájejte na silnější proužky a omyté žampiony na půlky.
Olivový olej smíchejte se 2 utřenými stroužky česneku a troškou čerstvě mletého pepře.
Chřest očistěte a seřízněte dřevnaté konce.
Všechnu připravenou zeleninu, kromě chřestu, dejte do misky, zakápněte připraveným česnekovým olejem a pořádně promíchejte.
Jednotlivé kousky zeleniny včetně chřestu ugrilujte a na podávání si připravíme dressing z majonézy, bílého jogurtu a 1-2 stroužků utřeného česneku.
Zdroj: www.receptynakazdyden.cz