Šlehaný sníh z červené řepy
½ kg červené řepy
5 vajec
40 ml smetany 18%
100 ml smetany 30%
1 citrón
40 g bílého jogurtu
2 lžíce sekaných bylinek (petrželová nať, pažitka,cibulka.. )
1 lžíce másla
1 lžíce octa
1 balení Knorr Salad Dressing s koprem
Červenou řepu uvařte, zalijte octem a nechte vychladnout. Poté ji oloupejte a umelte.Červenou řepu, smetanu a vejce dejte do mixéru. Vše důkladně rozmixujte. Dochuťte citrónovou šťávou, solí, pepřem a cukrem.Zapékací šálky vymažte máslem, nalijte do nich hmotu z červené řepy do 1/3 jejich výšky. Šálky dejte na plech.Plech doplňte do poloviny vodou a dejte je do trouby rozehřáté na teplotu 180 stupňů. Pečte 30 minut. Knorr Salad Dressing s koprem smíchejte s jogurtem, smetanou a bylinkami. Servírujte ke sněhu.
Zdroj: www.receptynakazdyden.cz