Jahodové dortíčky

Korpus

  • 4 vejce
  • 4 lžíce hrubé mouky
  • 4 lžíce krystalového cukru

Krém

  • 2 žloutky
  • 1 vanilkový lusk
  • 75 g krystalového cukru
  • 600 g Mascarpone
  • 500 g jahod
  • pár lístků máty na ozdobení

Postup

Korpus : Ušlehejte sníh ze 4 bílků a postupně na střídačku přidávejte lžíci mouky, lžíci cukru a žloutek.

Hmotu navrstvěte na vymaštěný a vysypaný plech a rychle upečte.

Po vychladnutí kolečkem vykrájejte základy a vršky dortíků. Vždy dva opatrně spojte krémem, můžete použít malá dortová tvořítka. Krém musí být vychlazený, aby se s ním dobře pracovalo. Pocukrujte a dozdobte jahodami.

Krém: Vyškrabejte dužinu z vanilkového lusku. Cukr přisypte ke žloutkům, přidejte vanilku a vyšlehejte do pěny. Do této hmoty zašlehejte mascarpone. Připravte si kupovanou Želatinu na ztužení krému a vmíchejte do mísy. Nakonec vmíchejte nakrájené jahody.