Jahodové dortíčky
Korpus
- 4 vejce
- 4 lžíce hrubé mouky
- 4 lžíce krystalového cukru
Krém
- 2 žloutky
- 1 vanilkový lusk
- 75 g krystalového cukru
- 600 g Mascarpone
- 500 g jahod
- pár lístků máty na ozdobení
Postup
Korpus : Ušlehejte sníh ze 4 bílků a postupně na střídačku přidávejte lžíci mouky, lžíci cukru a žloutek.
Hmotu navrstvěte na vymaštěný a vysypaný plech a rychle upečte.
Po vychladnutí kolečkem vykrájejte základy a vršky dortíků. Vždy dva opatrně spojte krémem, můžete použít malá dortová tvořítka. Krém musí být vychlazený, aby se s ním dobře pracovalo. Pocukrujte a dozdobte jahodami.
Krém: Vyškrabejte dužinu z vanilkového lusku. Cukr přisypte ke žloutkům, přidejte vanilku a vyšlehejte do pěny. Do této hmoty zašlehejte mascarpone. Připravte si kupovanou Želatinu na ztužení krému a vmíchejte do mísy. Nakonec vmíchejte nakrájené jahody.