Roláda s jahodami
-
90 g hl. mouky
-
3 vejce
-
80 g krupicového cukru
-
1 balíček vanilkového cukru
náplň
-
1 kelímek zakysané smetany 250 g
-
100 g jahod nakrájených na plátky
-
10 g želatiny
-
50 g drcených jahod
-
100 ml vody
Roláda: Ušlehejte vejce s cukrem do husté pěny. Můžete zpočátku šlehat nad párou. Přidejte vanilkový cukr i mouku a těsto rozetřete na plech vyložený pečícím papírem.
Pečte v předehřáté troubě asi 8 minut na 200 °C. Ihned po upečení piškot překlopte na pomoučenou utěrku a nechte vychladnout. Pak opatrně odstraňte pečící papír.
Smetanu smíchejte s cukrem, jahodovým pyré a přimíchejte nakrájené jahody. Želatinu namočte do vody podle návodu a nechte 10 minut nabobtnat. Pak ji zahřejte téměř k bodu varu a ihned vlijte do smetanové náplně. Vše dobře promíchejte a vychlaďte.
Rozetřete na vychladlý korpus, stočte pomocí utěrky do rolády.
Zabalte do alobalu a dejte do chladničky ztuhnout.