Rychlý jahodový koláč
-
4 lžíce cukru
-
1/2 balíčku prášku do pečiva
-
4 lžíce oleje
-
2 lžíce polohrubé mouky
-
2 lžíce hladké mouky
-
4 ks vajec
Postup
Žloutky, cukr a olej vyšlehejte do pěny. Přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec sníh vyšlehaný z bílků.
Těsto nalijte do vymazané a vysypané formy, v horkovzdušné troubě se peče asi 10 minut na 170 °C.
Upečený a vychladlý korpus potřete jahodovým džemem. Celou plochu korpusu vyskládejte hustě půlkami jahod (řeznou stranou dolů).
Podle návodu na sáčku uvařte želatinu a nalijte ji od prostředka na jahody. Jahodový zákusek dejte do lednice alespoň na 25 minut ztuhnout.
Při podávání se dá doplnit šlehačkou.