Silvestrovské hodování * naslano i nasladko * klasické i orginální
Bochníčky s tvarohovou pomazánkou
Zdroj: Receptynakazdyden.cz
Příprava (na 16 jednohubek)
Těsto
-
1 dl vody
-
100 gramů Hery
-
1 špetka soli
-
1 špetka cukru krystal
-
100 gramů hladké mouky
-
4 vejce
Náplň
-
300 gramů tvarohové pomazánky
-
50 gramů Hery
Zdobení
-
1 svazek petrželky kudrnky
-
20 kusů plátků červené cibule
-
3 plátky opečená slanina
Postup
Rozpusťte Heru s cukrem a solí na mírném plameni. Přimíchejte mouku a míchejte vše na sporáku, dokud základ nezíská našedlou barvu a neodlepí se od stěny hrnce. Potom sundejte ze sporáku a s použitím ručního šlehače postupně vmíchejte vajíčka.
Těsto vložte do sáčku na zdobení s hvězdicovou násadkou a nastříkejte hromádky (event. vykrajujte lžící) na mírně olejem potřený a vysypaný plech. Velikost hromádek by měla být asi 2,5 - 3 cm.
V předehřáté troubě pečte 10 minut při teplotě 230°C. Když bochánky vyskočí, snižte teplotu na 180°C a pečte je dozlatova. Tvarohovou pomazánku promíchejte s Herou a zdobičkou naplňte bochánky.
Tvarohová pomazánka:
Smíchejte 25 dkg tvarohu s polovinu žluté cibule, očištěnou a pokrájenou na malé kostičky. Podle chuti přidejte sůl, červenou papriku, pepř, nakonec přimíchejte ještě jednu polévkovou lžíci smetany..