Trhanec
PŘÍPRAVA
-
500 ml mléka
-
250 g polohrubé mouky
-
4 vejce
-
50 g cukru
-
sůl
-
35 g másla
-
50 g rozinek
-
maliny, ostružiny, červený rybíz
-
moučkový cukr
-
2 lžíce rumu
-
máslo na smažení palačinek
POSTUP
Mléko nalijeme do mísy, přidáme mouku a rozšleháme. Po jednom přidáváme žloutky, sůl, cukr a 35 g rozpuštěného másla. Nakonec do těsta vmícháme tuhý sníh z bílků.
Dvě lžíce másla rozpustíme ve větší pánvi, pak do ní nalijeme těsto a vytvoříme silnější palačinku. Opečeme z obou stran. Z dávky těsta vytvoříme několik palačinek.
V jiné pánvi necháme lehce prohřát maliny a další ovoce s cukrem, vlijeme rum a alkohol necháme rychle odpařit. Upečené palačinky natrháme vidličkou na kousky , přelijeme ovocnou směsí a pro ozdobu přidáme i několik kousků dalšího čerstvého ovoce. Podává se teplé.
mš
Foto: pixabay