Zapečené kuřecí bagetky
PŘÍPRAVA
-
zbytky kuřecího pečeného masa, ale hodí se i krůtí
-
hrst sušených rajčat
-
sterilované nebo čerstvé kapie
-
hrst zelených oliv
-
strouhaný tvrdý sýr
-
2 lžíce oleje
-
sůl a pepř
-
bagetky
-
alobal
POSTUP
Bagetky prořízneme do poloviny a naplníme připravenou kuřecí směsí.
Směs:
Nakrájíme zbytky masa na drobné kostičky, smícháme se sušenými rajčaty, sterilovanou kapií, jemně nakrájenou cibulí a několika lžícemi oleje. Přidáme nakrájené olivky, osolíme a opepříme. Posypeme hrstí nastrouhaného sýra.
Každou bagetku zabalíme z velké části do alobalu, nahoře ponecháme otvor. Narovnáme do koláčové formy a dáme zapéct do trouby, dokud okraje bagetek nezezlátnou a sýr se nerozpustí.
Podáváme teplé se zeleninovým salátem.
mš
Foto: pixabay