Grilovaný losos s čočkou berglinsen v drcených rajčatech
Ingredience na 4 porce:
-
200 g čočky berglinsen Menu Gold,
-
100 g cibule, 50 g celeru, 50 g mrkve, 50 g petržele
-
stroužek česneku
-
sójová omáčka
-
250 g drcených rajčat
-
olej, sůl, pepř
-
cukr krystal
-
600 g filet z lososa
-
tymián
Postup
Čočku berglinsen vložíme do vroucí vody, přidáme snítku tymiánu a uvaříme ji „na skus“.
Na rozehřátém oleji zarestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a na malé kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu.
Přidáme česnek nakrájený na plátky a zakápneme sójovou omáčkou.
Necháme odpařit a vmícháme drcená rajčata. Do rajčatové směsi přidáme čočku, dochutíme solí, pepřem a cukrem a necháme odstát.
Lososa nakrájíme na jednotlivé porce. Osolíme, potřeme olejem, ochutíme tymiánem a ogrilujeme.
Podáváme teplé jako hlavní jídlo.
Zdroj a foto: www.menugold.cz