Grilovaný losos s čočkou berglinsen v drcených rajčatech

Ingredience na 4 porce:

  • 200 g čočky berglinsen Menu Gold, 

  • 100 g cibule, 50 g celeru, 50 g mrkve, 50 g petržele

  • stroužek česneku

  • sójová omáčka 

  • 250 g drcených rajčat 

  • olej, sůl, pepř 

  • cukr krystal

  • 600 g filet z lososa 

  • tymián

Postup
 

Čočku berglinsen vložíme do vroucí vody, přidáme snítku tymiánu a uvaříme ji „na skus“. 

Na rozehřátém oleji zarestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a na malé kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu. 

Přidáme česnek nakrájený na plátky a zakápneme sójovou omáčkou. 

Necháme odpařit a vmícháme drcená rajčata. Do rajčatové směsi přidáme čočku, dochutíme solí, pepřem a cukrem a necháme odstát. 

Lososa nakrájíme na jednotlivé porce. Osolíme, potřeme olejem, ochutíme tymiánem a ogrilujeme. 

Podáváme teplé jako hlavní jídlo.

 

Zdroj a foto: www.menugold.cz