Plzeňský pivák pod pultem

 
 
 

 

Příprava

  • 3 Sedlčanské Romadury

  • 1 bílá cibule

  • 1 červená cibule

  • 3 stroužky česneku

  • 2 lžíce nakládaných perličkových cibulek

  • pár kuliček černého pepře

  • lžička červené papriky

  • lžička soli

  • 3 lístky bobkového listu

  • 1 hrst slunečnicových semínek

  • 2 dcl plzeňského piva

  • 2 lžíce hrubozrnné hořčice

  • 150 ml slunečnicového oleje

 

Postup
 

  1. Romadury rozkrojte a posypte ze všech stran červenou paprikou a zlehka potřete hrubozrnnou hořčicí, nechte chvíli odležet. Znovu spojte.

  2. Česnek a obě dvě oloupané cibule si nakrájejte na kolečka. Kolečkem červené cibule proložte Romadur a přiklopte.

  3. Proložené Romadury začněte vrstvit do sklenice, spolu s červenou a bílou cibulí. Zasypávejte slunečnicovým semínkem a černým pepřem.

  4. Nakonec si rozmíchejte v nádobce, ze které se Vám bude dobře nalévat, olej, hořčici a Plzeň, červenou papriku a sůl. Zalejte jimi sýr, tak aby nebyla sklenice úplně vrchovatá. Zavřete sklenici a nechte uležet 2 dny při pokojové teplotě. Tento „pivák“ se  dobře  snese s pivním rohlíkem a kyselou  okurkou

< Zpět