Plzeňský pivák pod pultem
Příprava
-
3 Sedlčanské Romadury
-
1 bílá cibule
-
1 červená cibule
-
3 stroužky česneku
-
2 lžíce nakládaných perličkových cibulek
-
pár kuliček černého pepře
-
lžička červené papriky
-
lžička soli
-
3 lístky bobkového listu
-
1 hrst slunečnicových semínek
-
2 dcl plzeňského piva
-
2 lžíce hrubozrnné hořčice
-
150 ml slunečnicového oleje
Postup
-
Romadury rozkrojte a posypte ze všech stran červenou paprikou a zlehka potřete hrubozrnnou hořčicí, nechte chvíli odležet. Znovu spojte.
-
Česnek a obě dvě oloupané cibule si nakrájejte na kolečka. Kolečkem červené cibule proložte Romadur a přiklopte.
-
Proložené Romadury začněte vrstvit do sklenice, spolu s červenou a bílou cibulí. Zasypávejte slunečnicovým semínkem a černým pepřem.
-
Nakonec si rozmíchejte v nádobce, ze které se Vám bude dobře nalévat, olej, hořčici a Plzeň, červenou papriku a sůl. Zalejte jimi sýr, tak aby nebyla sklenice úplně vrchovatá. Zavřete sklenici a nechte uležet 2 dny při pokojové teplotě. Tento „pivák“ se dobře snese s pivním rohlíkem a kyselou okurkou