Rychlokvaška od Znojma
Příprava
-
3 Sedlčanské Smetanové
-
1 menší čerstvá červená paprika
-
4 čerstvé okurky nakládačky
-
1 červená cibule
-
2 lžíce dýňových semínek
-
2 lžíce domácí čalamády nebo kysaného zelí
-
čerstvě namletý pepř
-
špetka hrubozrnné soli
-
150 ml slunečnicového oleje
Postup:
-
Hermelíny nakrájejte na trojúhelníčky a nechte chvíli povolit. Mezitím si očistěte a oloupejte cibuli, nakrájejte na kolečka. Papriku zbavte jadřinců, a nakrájejte na tenčí proužky. Okurky si očistěte kartáčkem, slupku nemusíte loupat a pokrájejte na silnější proužky. Čalamádu nechejte v nálevu.
-
Začněte vrstvit do sklenice. Nejdříve nasypejte vrstvu dýňových semínek, poté prokládejte trojúhelníčky hermelínu, spolu se zeleninou a čalamádou i s nálevem. Zasypávejte solí, pepřem. Takto střídejte, dokud není sklenice takřka zaplněná. Nakonec zalejte slunečnicovým olejem.
-
Sklenici uzavřete a nechte uležet 2 dny v pokojové teplotě. Moravskou zeleninovou bombu přidejte k uzenému