Rychlokvaška od Znojma

Příprava

  • 3 Sedlčanské Smetanové

  • 1 menší čerstvá červená paprika

  • 4 čerstvé okurky nakládačky

  • 1 červená cibule

  • 2 lžíce dýňových semínek

  • 2 lžíce domácí čalamády nebo kysaného zelí

  • čerstvě namletý pepř

  • špetka hrubozrnné soli

  • 150 ml slunečnicového oleje

Postup:

  1. Hermelíny nakrájejte na trojúhelníčky a nechte chvíli povolit. Mezitím si očistěte a oloupejte cibuli, nakrájejte na kolečka. Papriku zbavte jadřinců, a nakrájejte na tenčí proužky. Okurky si očistěte kartáčkem, slupku nemusíte loupat a pokrájejte na silnější proužky. Čalamádu nechejte v nálevu.

  2. Začněte vrstvit do sklenice. Nejdříve nasypejte vrstvu dýňových semínek, poté prokládejte trojúhelníčky hermelínu, spolu se zeleninou a čalamádou i s nálevem. Zasypávejte solí, pepřem. Takto střídejte, dokud není sklenice takřka zaplněná. Nakonec zalejte slunečnicovým olejem.

  3. Sklenici uzavřete a nechte uležet 2 dny v pokojové teplotě. Moravskou zeleninovou bombu přidejte k uzenému

< Zpět