Pikantní Vysočan z Horácka

 
 

Příprava
  • 2 Sedlčanské Hermelíny pikantní

  • 50 g najemno nakrájených koleček vysočiny

  • 100 g nakládaného celeru

  • 2 jarní cibulky

  • 1 chilli paprička

  • 2 lžíce rajského protlaku

  • 3 beraní rohy – čerstvé nebo předem naložené

  • 1 lžička soli

  • 1 lžička kuliček pepře 4 barev

  • 150 ml řepkového oleje

 

Postup:

  1. Hermelíny podélně překrojte a z obou stran jen potřete rajským protlakem, přidejte několik koleček salámu a znovu spojte do původního tvaru. Nechte chvíli odpočinout na pokojové teplotě.

  2. Jarní cibulku si očistě a nakrájejte na silnější proužky, chilli papričku najemno. Pokud použijete čerstvý celer, očistěte a nastrouhejte nahrubo. Nakládaný celer sceďte z láku, ale nechejte v něm trochu šťávy.

  3. Do sklenice začněte postupně vkládat ingredience. Nejdříve nastrouhaný celer spolu s jarní cibulkou, poté odpočatý sýr, beraní roh a chilli papričku. Prosolte a opepřete.

  4. Jakmile je sklenice plná, ne úplně po okraj, zalejte řepkovým olejem.

  5. Sklenice uzavřete a nechte 2–3 dny uležet. Tento naložený horácký Vysočan chutná s chlebem s máslem. K vyvážení pikantní chutě se dá přidat sklenice podmáslí.

< Zpět