Americké okurky

 
 
 
Tyto i nakládané okurkové řezy  umožní  zužitkovat přerostlé  okurky. Stejně dobré jsou i z mladých cuket.
 

PŘÍPRAVA

  • 2,5 kg omytých okurek 

  • 4 cibule

  • 2 lžíce kořenící směsi na zavařování Lako Labeta

  • 100 g cukru

  • 0,5 l octa

  • 1 lžíce Hořčičného semínka Labeta

  • 1 lžička pepře

  • 1 lžička chilli

  • 1 lžička kari koření

POSTUP

Nastrouhejte okurky a cibuli na plátky a prosypte dvěma lžícemi Laka. 
Nechte odležet alespoň hodinu, aby pustily šťávu. Mezitím si připravte nálev ze všech zbylých surovin – ocet, koření a cukr společně 5 minut svaříme (není tedy nutné připravovat ho předem).  
 
Šťávu z okurek vymačkejte  a okurky napěchujte do čistých sklenic. Zalejte ještě horkým nálevem. Sterilizujte  po uzavření ještě  20 minut alespoň na 82 stupňů.

 

Další inspiraci na recepty najdete na www.labeta.cz

<< Zpět