Americké okurky
Tyto i nakládané okurkové řezy umožní zužitkovat přerostlé okurky. Stejně dobré jsou i z mladých cuket.
PŘÍPRAVA
-
2,5 kg omytých okurek
-
4 cibule
-
2 lžíce kořenící směsi na zavařování Lako Labeta
-
100 g cukru
-
0,5 l octa
-
1 lžíce Hořčičného semínka Labeta
-
1 lžička pepře
-
1 lžička chilli
-
1 lžička kari koření
POSTUP
Nastrouhejte okurky a cibuli na plátky a prosypte dvěma lžícemi Laka.
Nechte odležet alespoň hodinu, aby pustily šťávu. Mezitím si připravte nálev ze všech zbylých surovin – ocet, koření a cukr společně 5 minut svaříme (není tedy nutné připravovat ho předem).
Šťávu z okurek vymačkejte a okurky napěchujte do čistých sklenic. Zalejte ještě horkým nálevem. Sterilizujte po uzavření ještě 20 minut alespoň na 82 stupňů.
Další inspiraci na recepty najdete na www.labeta.cz