Broskvové chilli chutney
PŘÍPRAVA
-
1 balíček kořenící směsi na zavařování Lako Labeta
-
700 g broskví
-
1 cibule
-
1 stroužek česneku
-
1 jalapeňo paprička
-
150 g Třtinového želírovacího cukru Labeta
-
celý římský kmín
-
celá semínka koriandru
-
čerstvě mletý pepř
-
kůra a šťáva ze 2 limetek
POSTUP
Broskve spaříme, oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mezitím nasucho ve vysoké pánvi necháme rozvonět římský kmín a koriandr – pozor, snadno se můžou spálit.
Hned potom přidáme všechny ostatní suroviny pokrájené najemno, a dobře promícháme. Lako je důležité přidat pouze podle potřeby – abychom neměli chutney přesolené. Želírovací cukr přidáváme také postupně, podle chuti..
Chutney zavařujeme stejně, jako všechny džemy – ponořené ve vodě na plotně či v troubě, anebo plníme do horkých sterilizovaných skleniček a obracíme dnem vzhůru.
Další inspiraci na recepty najdete na www.labeta.cz