Broskvové chilli chutney

PŘÍPRAVA

  • 1 balíček kořenící směsi na zavařování Lako Labeta

  • 700 g broskví

  • 1 cibule

  • 1 stroužek česneku

  • 1 jalapeňo paprička

  • 150 g Třtinového želírovacího cukru Labeta

  • celý římský kmín

  • celá semínka koriandru

  • čerstvě mletý pepř

  • kůra a šťáva ze 2 limetek

POSTUP

Broskve spaříme, oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mezitím nasucho ve vysoké pánvi necháme rozvonět římský kmín a koriandr – pozor, snadno se můžou spálit. 

Hned potom přidáme všechny ostatní suroviny pokrájené najemno, a dobře promícháme. Lako je důležité přidat pouze podle potřeby – abychom neměli chutney přesolené. Želírovací cukr přidáváme také postupně, podle chuti.. 

Chutney zavařujeme stejně, jako všechny džemy – ponořené ve vodě na plotně či v troubě, anebo plníme do horkých sterilizovaných skleniček a obracíme dnem vzhůru.
 

Další inspiraci na recepty najdete na www.labeta.cz

<< Zpět