Francouzské zapečené palačinky s houbami
Text i foto www.receptynakazdyden.cz
Postup:
Smíchejte vodu s mlékem a přidejte rozšlehaná vejce se solí. Přidejte mouku a rozehřáté máslo. Vyšlehejte těsto dohladka. Pak dejte přikryté těsto na přibližně dvě hodiny do lednice.
Rozpalte pánev a nechte na ní rozpustit máslo. Na rozpálenou pánev nalijte menší množství těsta, rovnoměrně rozvrstvěte a smažte palačinky. Mělo by jich být asi 12.
Náplň:
Duste houby se lžičkou másla po dobu asi 10 minut. Přidejte bylinky, sůl a pepř. Houbovou směs naneste na palačinky a posypejte nastrouhaným sýrem.
Palačinky zarolujete a jednu po druhé je narovnejte do zapékací mísy, vymazané máslem. Mísu přikryjte alobalem a pečte přibližně 15 minut, dokud se sýr neroztaví.
Příprava
- 200 ml studené vody
- 200 ml studeného mléka
- 4 vejce
- 240 g hladké mouky
- 4 lžičky rozehřátého másla nebo Ramy
- máslo na smažení
Náplň:
- žampiony nebo jiné houby
- 150 g sýr dle chuti (švýcarský, Gruyere, modrý apod.)
- 1 lžička tuku na vymazání zapékací misky
- sůl, pepř, nasekaný tymián nebo petrželka na dochucení