Palačinkové jednohubky

Palačinky se mohou stát i netradiční ozdobou svátečního stolu. Hodí se většinou ve slaném provedení. Palačinky připravte podle některého z receptů na slané palačinky, do těsta přimíchejte hrst bylinek.

Osmažené palačinky naplňte masovou směsí, můžete také zvolit některou z tvarohových pomazánek (bez majonézy) , např. budapešťskou, tuňákovou, česnekovou nebo jinou podle chuti.

Směs na plnění

Kousky najemno nakrájeného kuřecího masa osmažte na cibulce, přidejte sterilovanou zeleninu + červené fazole v plechovce, nebo sterilovanou kukuřici, nebo sterilované žampiony + několik lžic rajského protlaku, na kroužky nakrájenou šalotku, jemně nasekaný pórek a sůl podle chuti. Nechte zchladnout (horká by vytékala z palačinek).

Naplněné palačinky nechte v ledničce ztuhnout a pak nakrájejte ostrým nožem na malé kousky. Podávat se mohou teplé, ohřáté přes servírováním v mikrovlnce, nebo i studené. Jistíme párátkem nebo napichovátkem.

Foto: Pixabay.com

< Zpět