Francouzská polévka
-
4 velké cibule
-
2 lžíce oleje
-
3 lžíce nastrouhaného sýru ementál
-
1 l zeleninového vývaru připraveného z 2 vaniček Knorr Bohatý bujón zeleninový
-
2 špetky pepře
-
4 plátky toustového chleba
-
2 dl suchého bílého vína
Jak na to
-
Nakrájejte cibuli na jemné plátky,vložte do rozehřátého oleje, jemně osolte a pomaloučku restujte, až bude cibule krásně zkaramelizovaná. Přilijte víno a nechte ho chviličku odpařit. Přidejte zeleninový vývar a vařte zhruba 20 minut. V případě potřeby dochuťte čerstvě mletým pepřem.
-
Mezitím si v troubě, na pánvi nebo v toustovači opečte chléb a nastrouhejte sýr. Polévku nalijte do malých zapékacích misek, přikryjte ji opečeným chlebem a posypte sýrem. Dejte zapékat do trouby pod gril dokud se sýr nerozpustí.
Zdroj: www.receptynakazdyden.cz