Polévka Phu s hovězím masem
10. Polévka Pho s hovězím masem
-
500 g hovězího masa (nejlépe ze svíčkové)
-
1 vanička Knorr Bohatý bujón Hovězí
-
3 l vody
-
500 g rýžových nudlí
-
80 ml rybí omáčky
-
150 g fazolových klíčků
-
2 jarní cibulky
-
1 červená cibule
-
kousek čerstvého zázvoru o velikosti palce
-
2 chilli papričky
-
2 stroužky česneku
-
1 svazek čerstvého koriandru, bazalka, pažitka
-
2 limetky
-
olej
Jak na to
-
Bílou cibuli oloupejte a nakrájejte na čtvrtky, přidejte k masu a oleji. Pečte v troubě rozehřáté na teplotu 200 stupňů po dobu 10 minut. Následně připravte vývar, kterým zalijte cibuli a maso třemi litry vody.
-
Vyndejte z trouby a vařte po dobu cca 40 minut.
-
Následně vyndejte maso a polévku přeceďte. Maso nakrájejte na velmi tenké plátky.
-
K polévce přidejte maso, nakrájený zázvor a česnek, šťávu z limetky a rybí omáčku. Opět přiveďte k varu.
-
Část polévky odlijte do misky a namočte do ní nudle. Až budou nudle měkké, přendejte je do mističek a zbylou polévku vlijte zpět do hrnce.
Zdroj: www.receptynakazdyden.cz