Thajská polévka

  • 450 gramů velkých krevet

  • 2 vaničky Knorr Bohatý bujón hovězí

  • 2 jarní cibulky

  • 2 rajčata

  • 1 paprička Jalapeňo

  • 1 plechovka kokosového mléka

  • 1 litr vody

  • 4 lžíce šťávy z limetky

  • 2 lžičky chilli omáčky

  • 2 lžičky rybí omáčky

  • kousek čerstvého zázvoru o velikosti palce 

Jak na to 

  1. Ve vařící vodě rozpusťte 2 vaničky Knorr Bohatý bujón a připravte silný vývar.

  2. Nakrájejte jarní cibulky a vymačkejte šťávu z limetky. Nakrájejte zázvor a papriku . Rajčata oloupejte a nakrájejte.

  3. Do připraveného vývaru přidejte šťávu z limetky, nakrájené jarní cibulky, zázvor a papriku. Přiveďte k varu a duste pod pokličkou po dobu 20 minut.

  4. Přidejte kokosové mléko, krevety, rajčata se šťávou, chilli omáčku a rybí omáčku. Opět přiveďte k varu. Polévku servírujte posypanou zelenou částí jarní cibulky.

 

  Zdroj: www.receptynakazdyden.cz

  <  Zpět