Husí kaše
Příprava
-
1 kg husích drůbků
-
300 g ječných krup
-
150 g mrkve
-
150 g petržele
-
100 g celeru
-
1 cibule
-
100 g zeleného hrášku
-
2 stroužky česneku
-
3 2 lžíce ochucovače Delikat ke kuřecímu masu
-
4 1 lžíce kachního nebo husího sádla
-
5 2 bobkové listy
-
6 1 svazek petrželových listů
Postup
Nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek orestujte na rozpáleném kachním sádle.
Oloupanou a na kostky nakrájenou zeleninu přidejte k cibuli a chvíli smažte, přidejte bobkový list.
Pak přidejte husí drůbky a dolijte vodou, aby bylo vše ponořené. K tomu přidejte 2 lžíce kořenící směsi Knorr Delikat. Na středním plameni vařte asi 30 minut.
Kroupy dobře propláchněte a omyjte. Přidejte k drůbkům a doplňte vodu natolik, aby bylo vše ponořeno na 1-2 cm. Na pomalém ohni vařte asi 30 minut, dokud maso nezměkne a dokud ječné kroupy nebudou mít správnou konzistenci.
Asi 15 minut před koncem vaření přidejte rozmrazený zelený hrášek. (Ječné kroupy lze ponechat příjemně křupavé, ale dají se vařit i déle až doměkka)
Před servírováním zamíchejte čerstvě nakrájenou petrželku.