Husí kaše

 
 

Příprava

  • 1 kg husích drůbků

  • 300 g ječných krup

  • 150 g mrkve

  • 150 g petržele

  • 100 g celeru

  • 1 cibule

  • 100 g zeleného hrášku

  • 2 stroužky česneku

  • 3 2 lžíce ochucovače Delikat ke kuřecímu masu

  • 4 1 lžíce kachního nebo husího sádla

  • 5 2 bobkové listy

  • 6 1 svazek petrželových listů

Postup

Nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek orestujte na rozpáleném kachním sádle.

Oloupanou a na kostky nakrájenou zeleninu přidejte k cibuli a chvíli smažte, přidejte bobkový list. 

Pak přidejte husí drůbky a dolijte vodou, aby bylo vše ponořené. K tomu přidejte 2 lžíce kořenící směsi Knorr Delikat. Na středním plameni vařte asi 30 minut.
Kroupy dobře propláchněte a omyjte. Přidejte k drůbkům a doplňte vodu natolik, aby bylo vše ponořeno na 1-2 cm. Na pomalém ohni vařte asi 30 minut, dokud maso nezměkne a dokud ječné kroupy nebudou mít správnou konzistenci. 

Asi 15 minut před koncem vaření přidejte rozmrazený zelený hrášek. (Ječné kroupy lze ponechat příjemně křupavé, ale dají se vařit i déle až doměkka) 

Před servírováním zamíchejte čerstvě nakrájenou petrželku.