Pirohy s hrachem

 
 

Příprava

  • sklenička žlutého hrachu

  • 1 kostka zeleninového bujónu knorr

  • 1 balení listového těsta

  • 1 vejce

  • 1 žloutek

  • 1 cibule

  • 2 stroužky česneku

  • kousek zázvoru

  • 1 svazeček petrželové nati

  • 1 lžíce máku nebo černé sezamové semínko

  • 5 lžic strouhanky

  • 2lžíce másla

  • dvě lžíce smetany 

Postup

Hrách namočte přes noc. Do hrnce nalejte 2 sklenice vody, přidejte odkapaný hrách a kostku Knorr Bujón Zeleninový. Uvařte do měkka a nechte vychladnout. 

Nakrájejte cibuli, prolisujte česnek, zázvor nastrouhejte na struhadle. Nakrájenou cibuli osmažte dozlatova na másle (je potřeba dávat pozor, aby se máslo nepřipálilo). 

K hrachu přidejte cibuli, zázvor, česnek a petrželovou nať. Přidejte vejce, doplňte ho strouhankou, aby vznikla hustá hmota. Hmotu vypracujte a vymodelujte z ní válečky o délce 8 cm.

Listové těsto rozválejte, nakrájejte na čtverce a obalte do nich hrachové válečky. Uložte na plech vyložený papírem na pečení. Namažte žloutkem smíchaným se smetanou, posypte černými sezamovými semínky. 

Vložte do trouby rozehřáté na 200 stupňů. Pečte dozlatova cca 30 minut

< Zpět