Polévka z červené čočky
Příprava
-
červené čočky 200 g
-
stroužky česneku 2
-
pepře špetka
-
sůl
-
1 l zeleninového vývaru (hotový nebo bujón)
Postup
Oloupejte a pokrájejte jednu cibuli. Rozpalte v hrnci olej a osmahněte na něm cibuli, až zesklovatí.
Přidejte dva prolisované stroužky česneku, nechte rozvonět.
Přisypte červenou čočku, krátce zasmahněte a zalijte horkým (ohřátým) vývarem.Přidejte špetku chilli dle chuti, pepř a mletý koriandr. Vařte pozvolna
15–20 minut, až bude čočka úplně měkká. Dosolte.
Hotovou polévku není potřeba zahušťovat, čočka ji dostatečně zahustí.
Na závěr ji posypejte ještě čerstvou petrželkou nebo koriandrem a podávejte ji například s chlebem