Polská kroupová polévka

 
 
 
 

 

Příprava

  • dvě hrsti sušených hub

  • 2 kalíšky Knorr Bohatý bujon kuřecí

  • 15 dg ječných krup

  • 50 dg brambor

  • 2 cibule

  • Knorr Aromat

  • 4 lžíce margarínu Rama Culinesse 

 

Postup

Houby umyjte, namočte a uvařte. Následně je nakrájejte na kostičky.

Kroupy opláchněte, zalijte vařícím vývarem připraveným z 1,7 litru vody a kalíšků Knorr Bohatý bujón Kuřecí a za častého míchání vařte na mírném ohni.

Po 20 minutách vaření přidejte ke kroupám brambory nakrájené na kostičky a vařte do chvíle, kdy budou měkké.

Cibuli nakrájejte nadrobno a opečte ji. Přidejte k polévce spolu s houbami a vývarem z nich. Chvíli povařte.

Polévku dochuťte kořením Knorr Aromat, posypte posekanou petrželovou natí a servírujte hned po přípravě.

 

 < Zpět