Polská kroupová polévka
Zdroj: Receptynakazdyden.cz
Příprava
-
dvě hrsti sušených hub
-
2 kalíšky Knorr Bohatý bujon kuřecí
-
15 dg ječných krup
-
50 dg brambor
-
2 cibule
-
Knorr Aromat
-
4 lžíce margarínu Rama Culinesse
Postup
Houby umyjte, namočte a uvařte. Následně je nakrájejte na kostičky.
Kroupy opláchněte, zalijte vařícím vývarem připraveným z 1,7 litru vody a kalíšků Knorr Bohatý bujón Kuřecí a za častého míchání vařte na mírném ohni.
Po 20 minutách vaření přidejte ke kroupám brambory nakrájené na kostičky a vařte do chvíle, kdy budou měkké.
Cibuli nakrájejte nadrobno a opečte ji. Přidejte k polévce spolu s houbami a vývarem z nich. Chvíli povařte.
Polévku dochuťte kořením Knorr Aromat, posypte posekanou petrželovou natí a servírujte hned po přípravě.