Rajská polévka s fazolemi

 
 
 

Příprava

  • 400 g fazolí (namočené přes noc)

  • 2 cibule

  • 2 mrkve

  • 2 stonky řapíkatého celeru

  • 1,5 kg rajčat (2 plechovky loupaných)

  • 1 kostka knorr bujón zeleninový

  • 100 ml rajčatového protlaku

  • 1 lžíce olivového oleje

  • 4 lžíce posekané petrželové natě

  • 2,5 l horké vody

  • 3 stroužky česneku

  • sůl a pepř 

Postup

Cibuli nakrájejte nadrobno, mrkev a rajčata na kostičky. Fazole po namočení nechte odkapat a propláchněte pod tekoucí vodou. V hrnci rozehřejte olivový olej, přidejte cibuli a osmažte ji, dokud nebude měkká. Přisypte fazole.

Řapíkatý celer pokrájejte a spolu s mrkví přidejte k fazolím, restujte ještě 10 minut.

Přidejte rajčata a rajčatový protlak. Česnek prolisujte a spolu s kostkou Knorr Bujón Zeleninový zamíchejte do polévky. Vše zalijte horkou vodou a vařte 1,5 hodiny do chvíle, kdy fazole budou měkké. 

Jemně dochuťte solí a pepřem, posypte petrželovou natí.

< Zpět