HRANOLKY S KACHNÍM MASEM NA ASIJSKÝ ZPŮSOB

PŘÍPRAVA

• 1 balení McCain hranolků Crispers

• 2 kachní prsa s kůží

• 2 špetky mletého římského kmínu

• 2 špetky mletého sušeného zázvoru

• olej na smažení

• jarní cibulka

• čerstvá chilli paprička

• Hoisin omáčka

POSTUP

Nejprve kachní prsa omyjte a osušte papírovou utěrkou. Kůži nakrojte do mřížky. Důkladně je osolte a okořeňte mletým římským kmínem a zázvorem.
Troubu předehřejte na 180 stupňů.
Na rozpálenou pánev (ideálně litinovou) dejte orestovat obě masa kůží dolů, aby pustila tuk. Když začne zlátnout a samo se pustí pánve, obraťte ho a nechte zatáhnout i z druhé strany.
Prsa přendejte na malý pekáček s pečícím papírem a dejte je (kůží nahoru) do trouby dopéct na cca 10 minut, tak aby se maso příliš nevysušilo a zůstalo růžové.
V mezičase, kdy se pečou kachní prsa, připravte v troubě McCain hranolky Crispers podle návodu na obalu.
Dopečená kachní prsa před servírováním nakrájejte na tenké plátky, posypte nasekanou chilli papričkou a jarní cibulkou a přelijte je omáčkou Hoisin. Podávejte s V-hranolky Crispers.

 < Zpět