HRANOLKY S KACHNÍM MASEM NA ASIJSKÝ ZPŮSOB
PŘÍPRAVA
• 1 balení McCain hranolků Crispers
• 2 kachní prsa s kůží
• 2 špetky mletého římského kmínu
• 2 špetky mletého sušeného zázvoru
• olej na smažení
• jarní cibulka
• čerstvá chilli paprička
• Hoisin omáčka
POSTUP
Nejprve kachní prsa omyjte a osušte papírovou utěrkou. Kůži nakrojte do mřížky. Důkladně je osolte a okořeňte mletým římským kmínem a zázvorem.
Troubu předehřejte na 180 stupňů.
Na rozpálenou pánev (ideálně litinovou) dejte orestovat obě masa kůží dolů, aby pustila tuk. Když začne zlátnout a samo se pustí pánve, obraťte ho a nechte zatáhnout i z druhé strany.
Prsa přendejte na malý pekáček s pečícím papírem a dejte je (kůží nahoru) do trouby dopéct na cca 10 minut, tak aby se maso příliš nevysušilo a zůstalo růžové.
V mezičase, kdy se pečou kachní prsa, připravte v troubě McCain hranolky Crispers podle návodu na obalu.
Dopečená kachní prsa před servírováním nakrájejte na tenké plátky, posypte nasekanou chilli papričkou a jarní cibulkou a přelijte je omáčkou Hoisin. Podávejte s V-hranolky Crispers.