Bruschetta
(Španělsko, Itálie)
PŘÍPRAVA
-
středně velký bílý chléb, bageta nebo ciabatta (pečivo může být klidně i den staré)
-
4 větší hodně měkká rajčata
-
svazek čerstvé bazalky
-
sůl
-
pepř
-
3 stroužky česneku
-
olivový olej na potírání
POSTUP
Rajčata nasekejte na drobné kousky, bazalku najemno natrhejte, osolte a opepřete. Přidejte drcený česnek podle chuti.
Pečivo nakrájejte na plátky a nasucho opečte v troubě nebo i toustovači, dá se i osmažit jako topinka.
TIP
Máte –li hodně měkká rajčata, vyzkoušejte způsob přípravy bruschetty v Katalánsku.
Na teplý chléb pokapaný olejem a potřený česnekem si každý stolovník může rajčatové půlky sám přímo rozetřít, podobně jako česnek.
Dochucuje se solí a pepřem.
FOTO: pixabay